Χαράλαμπος Κούλας

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Dr med univ Vienna Ophthalmic Surgeon

O Dr. Χαράλαμπος Κούλας είναι Χειρουργός – Οφθαλμίατρος, που εξειδικεύεται στη σύγχρονη μικροχειρουργική του οφθαλμού, και ιδιαίτερα στα ακόλουθα επιστημονικά πεδία
• Laser διαθλαστική χειρουργική (μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού)
• Θεραπεία κερατοκώνου με cross-linking και laser
• Διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων ωχράς κηλίδας με ενδουαλοειδικές εγχύσεις φαρμάκων
• Εξελιγμένη μικροχειρουργική καταρράκτη με μονοεστιακούς και ειδικούς ενδοφακούς τελευταίας τεχνολογίας για διόρθωση και της πρεσβυωπίας.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βιέννης. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του, έχει διατελέσει πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών και επιστημόνων Βιέννης.

Πραγματοποίησε εξ ολοκλήρου τόσο την βασική εκπαίδευση της Οφθαλμολογίας, όσο και την εξειδίκευση/μετεκπαίδευσή του (Oberarzt) στην χειρουργική στην Γερμανία, υπό την επίβλεψη των διεθνούς φήμης οφθαλμιάτρων καθηγητών Theo Seiler (διαθλαστική χειρουργική) και Lutz Pillunat (Γλαύκωμα). Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του, απέκτησε την ειδικότητα του Οφθαλμιάτρου στην Γερμανία και στη συνέχεια ανέλαβε ως αρχίατρος (Oberarzt) της κρατικής κλινικής Bautzen Γερμανίας.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά την 16ετή εκπαίδευση και εξειδίκευσή του στο εξωτερικό, το 2006 πρωτοποριακά καθιέρωσε στην Ελλάδα το screening νεογνών, εξετάζοντας 2000 παιδιά ετησίως.

Το 2010 ίδρυσε το Αττικό Οφθαλμολογικό Κέντρο.

Έχει ιδιαίτερη χειρουργική εμπειρία, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικά μεγάλο αριθμό οφθαλμολογικών επεμβάσεων.

Είναι αναπληρωτής πρόεδρος στο ΤΣΑΥ και έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Εδώ και μία δεκαετία εκπροσωπεί των Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.), στην UNION EUROPÉENNE DES MÉDECINS SPÉCIALISTES (UEMS) καθώς και στον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο – World Medical Association (WMA).

Μετάβαση στο περιεχόμενο